Hoe gaat een behandeling?

Diagnose fase

Het opsporen van verstoringen wordt gedaan door middel van electro acupunctuurmetingen van 120 punten die op de meridianen (energiebanen) liggen. Deze punten zijn met alle onderdelen van het lichaam verbonden. Als blijkt dat bepaalde meridianenpunten in de energie verstoord zijn ga ik op zoek naar de oorzaken van deze verstoring. Dit doe ik o.a. door te kijken welke informatie er nodig is om het energieniveau van het verstoorde meridiaan punt te verbeteren.

Behandel fase

Tijdens de behandeling worden twee kwarts glazen staven vastgehouden. Met de ene glazen staaf neemt het instrument; de Chiren de energie op dat door het lichaam wordt afgegeven. Deze energie wordt door glasvezelkabels doorgegeven aan de Chiren. In de Chiren wordt er onderscheid gemaakt tussen harmonische energie en disharmonische energie en wordt dit van elkaar gesplitst. Het harmonische signaal wordt daarna versterkt teruggegeven aan het lichaam via de andere kwartsglazen staaf. Tijdens deze fase wordt de tijdens de diagnosefase gevonden informatie aan de energie stroom meegegeven.

Ondersteunende fase

Dit deel van de behandeling zorgt er voor dat uw lichaam in optimale conditie wordt gebracht. De energie wordt nu via kwarts glazen voetplaten (vanaf 12 j.) dan wel via kwartsglazen staven (tot 12 j.) naar het lichaam gebracht, terwijl er voornamelijk ondersteunende informatie wordt meegegeven aan deze energiestroom. Dit heeft als doel om de detox fase; waarin het lichaam zich gaat ontdoen van schadelijke/verstorende stoffen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wat kan je na een behandeling verwachten?

Voordat je je beter gaat voelen, is er tijd nodig, tijd die het lichaam nodig heeft om de door de jaren heen opgestapelde verstoringen kwijt te raken. In de eerste drie dagen na een behandeling is het lichaam actief bezig om deze stoffen kwijt te raken via de uitscheidingsorganen (nieren/darmen). Ik raad u aan om zeker tot drie dagen na de behandeling, minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken en goed naar de signalen van u lichaam te luisteren. Het proces van ontgiften is intensief en hiervoor heeft het lichaam energie nodig, dit kan maken dat men zich tijdelijk meer vermoeid kan voelen.  Het is daarom beter om (waar mogelijk) in de dagen na de behandeling geen drukke en/of sportieve bezigheden te ondernemen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld heeft men circa zes behandelingen nodig, terwijl voor kinderen meestal drie behandelingen volstaan. Hoeveel behandelingen er exact nodig zijn, is vooraf niet aan te geven. Dit is mede afhankelijk van het huidige gebruik van medicatie, voeding, verstoringen en lifestyle, het herstellend vermogen van het lichaam en de mate waarin het lichaam is aangedaan. Behandeling blijft in bovenstaande gevallen wel mogelijk maar er zullen meer behandelingen nodig zijn.
Soms kiezen ouders/verzorgers ervoor de vaccinaties bij hun kinderen te ontstoren, per situatie kijk ik of dit wenselijk en mogelijk is. De mate waarin er reeds sprake is van gezondheidsklachten speelt voor mij in deze afweging de belangrijkste rol. Daarnaast is mijn ervaring dat mensen met een chronische (oncologische) aandoening, naast hun behandeltraject binnen de regulier medische geneeskunde, biofotonen therapie als zeer aanvullend ervaren!

Reacties zijn gesloten.